Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

Ιατροί
Προϊσταμένη Διευθύντρια : Δρ Αντιγόνη Καραθάνου, Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος
Διευθυντής : Κόκορης Ιωάννης, Παθολόγος-Εντατικολόγος
Διευθύντρια : Tσικρίκη Συραγούλα, Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος
Επιμελητής Α' : Τοπάλης Τριαντάφυλλος, Πνευμονολόγος-Εντατικολόγος
Επιμελήτρια Α' : Αντωνίου Αγγέλα, Χειρουργός-Εντατικολόγος
Επιμελητής Α' : Δρ Αγγελόπουλος Επαμεινώνδας, Παθολόγος-Εντατικολόγος
Επιμελήτρια Β' : Παπαηλία Ασπασία, Χειρουργός
Επικουρική : Κωνσταντίνου Παναγιώτα, Καρδιολόγος

Προϊσταμένη Νοσηλευτικού προσωπικού: κ.Βαλωτή Αγγέλα και Α' Υπεύθυνη: κ. Μπάλλου Ειρήνη.

Η Μ.Ε.Θ. του «Αχιλλοπούλειου» Γ.Ν.Βόλου εγκαινιάστηκε τον Μάιο του 1992 με Διευθύντρια την Αναισθησιολόγο κ.Άννα Κυριακίδου-Μαυρογιάννη και 2 Επιμελητές Α', τους Αναισθησιολόγους Βούλγαρη Γεώργιο και Κατίκο Γεώργιο. Ήταν η πρώτη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας που λειτούργησε σε όλη τη Θεσσαλία και η μοναδική για αρκετά χρόνια, δεχόταν δε ασθενείς από όλα τα νοσοκομεία της περιφέρειας Θεσσαλίας και όχι μόνο.

Από το 1997 αποτελεί ΜΕΘ που εκπαιδεύει πλήρως ιατρούς στην εξειδίκευση της Εντατικολογίας ( 2 έτη).

Από το 2007 λειτουργούν 8 κλίνες ΜΕΘ στην νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου, ενώ όλος ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός έχει ανανεωθεί την τελευταία διετία και περιλαμβάνει τελευταίου τύπου σύγχρονους αναπνευστήρες, μόνιτορς, κλίνες, βρογχοσκόπιο, μηχάνημα υπερήχων κ.α.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται ανήκουν σε όλο το φάσμα των παθήσεων που συνήθως νοσηλεύουν οι ΜΕΘ όπως πολυτραυματίες, ασθενείς με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ασθενείς μετά από βαρειές χειρουργικές επεμβάσεις, ασθενείς που έχουν υποστεί αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, ασθενείς με βαρειές αναπνευστικές ανεπάρκειες και βαρειές λοιμώξεις, μετά από φαρμακευτικές δηλητηριάσεις κ.α.

Μέχρι το 2022 είχαν νοσηλευθεί στη ΜΕΘ 5053 ασθενείς, ενώ από το 2020 αναπτύχθηκαν επιπλέον 4 κλίνες για ασθενείς με λοίμωξη Covid-19, όπου και νοσηλεύτηκαν 195 ασθενείς.

Όλο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό είναι πλήρως εκπαιδευμένο στην αντιμετώπιση των βαρέως πασχόντων ασθενών, ενώ συνεχίζει να επιμορφώνεται συνεχώς παρακολουθώντας ελληνικά και διεθνή συνέδρια, σεμινάρια και μετεκπαιδεύσεις. Παράγεται επιστημονικό έργο με εργασίες, παρουσιάσεις και δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά σε συνδυασμό με το εκπαιδευτικό έργο.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην παρακολούθηση των δεικτών ποιότητας και στην πρόληψη των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. Για το σκοπό αυτό έγινε επιπλέον και επιχάλκωση επιφανειών στη ΜΕΘ το 2016 μετά από σχετική μελέτη.

Στόχος όλων είναι η παροχή περίθαλψης υψηλής ποιότητας στους βαρέως πάσχοντες ασθενείς και η περαιτέρω ανάπτυξη της ΜΕΘ με επιπλέον κλίνες ώστε να καλύψει πλήρως τις υπάρχουσες ανάγκες του νομού Μαγνησίας.

Επισκεπτήριο (3ος όροφος) : Καθημερινά 13.00-13.30μμ (με αρνητικό rapid test)

Ενημέρωση : Στο επισκεπτήριο ή τηλεφωνικά (2421351658) 13.00-14.00μμ